Ратко Кривокапић 1

Разговор са г. Ратком Кривокапићем поводом тридесет година од устоличења блаженопочившег Митрополита Амфилохија

Име: 30.12.2020 RATKO KRIVOKAPIC; Опис: десет година од устоличења блаженопочившег Митрополита Амфилохија Тип: audio/mpeg

Поводом тридесет година од устоличења блаженопочившег Митрополита Амфилохија за Митрополита црногорско-приморског, зетско-брдског и скендеријског, а које је 30. децембра 1990. године извршио Патријарх српски Павле у Цетињском манастиру, разговарали смо са г.-дином Ратком Кривокапићем, предсједником Црквене општине Никшић.

Кривокапић је, као вишегодишњи предсједник ЦО Никшић и активан учесник развоја црквеног живота у Црној Гори, који је из запретеног пепела пробудио и оживио блаженопочивши Митрополит, имао прилику и благослов да, веома често, буде уз Митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

Ратко Кривокапић 2Невјероватно је колико Митрополит био магнет за све нас, човјек носилац благодати, из њега је сијала благодат, свјетлост. Ко год је био у ситуацији да се сретне и дружи са нашим Митрополитом могао је да осјети да из њега зрачи та светлост, озареност, топлина, благодат и зато смо били надахнути њиме, а народ хрлио да узме благослов. Црна Гора је окићена бројним светињама, храмовима који су били запуштени до доласка Митрополита Амфилохија и тада Свети човјек, можемо слободно рећи, даће Бог, то ће вријеме показати, да дођу свети људи, да распире огањ вјере и то је Митрополит урадио“, каже, између осталог, у разговору за наш Радио, Ратко Кривокапић, указавши, овом приликом, на то да се Митрополит борио за овоземаљско тројство, које је, свакако, повезано са оним Небеским, а то су: помирење народа у Црној Гори, обнова Ловћенске капеле и Косовски завјет.

Са Ратком Кривокапићем  разговарала је Сенка Чоловић Шумић