Apr 2021 Arhijerejska Liturgija I Rukopolozenje U Djurdjevim Stupovima

Rukopoloženje u manastiru Đurđevi Stupovi

Ime: 29.04.2021 besjeda vl joanikija djurdjevi stupovi; Opis: Rukopoloženje u manastiru Đurđevi Stupovi Tip: audio/mpeg

Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske G. Joanikije služio je na Veliki četvrtak, 29. aprila 2021. Svetu Arhijerejsku Liturgiju u manastiru Đurđevi Stupovi.

Apr 2021 Arhijerejska Liturgija I Rukopolozenje U Djurdjevim Stupovima Ii 3Sasluživalo je sveštenstvo beranskog namjesništva i monaštvo manastira uz molitveno učešće vjernika.

Sabranima se arhipastirskom besjedom obratio Preosvećeni Episkop Joanikije, osvrnuvši se na značenje Hristovih riječi: Nijesam došao da mi služe, nego da služim i da život svoj dam u otkup za mnoge, koje je Gospod kao jednu od poslednjih svojih pouka, prije raspeća, uputio Svetim učenicima i apostolima, opominjući ih da tako i oni čine.

Tokom svetog bogosluženja Vladika je u čin prezvitera rukopoložio dosadašnjeg đakona Velimira Bugarina. Čestitajući na rukopoloženju, Episkop Joanikije je novom sveštenoslužitelju uputio riječ pouke, kazavši da je velika tajna svešteničke službe, veliki je krst, ali je i velika blagodat i Božja milost na sveštenicima koji su vjerni svojoj Crkvi, vjerni Krstu Hristovom i Hristu Spasitelju.