Mitropolit Amfilohije

Ruski mediji o Mitropolitu Amfilohiju: Odbranio svetinje, nadjačaće i koronu

Ruski mediji sa naglašenom pažnjom prate stanje mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. O borbi mitropolita sa koronavirusom rusku javnost obavještavaju kako pravoslavni informativni portali, poput „Ruske linije“, tako i vodeći informativne kuće.

O našem vladiki, ali i ukupnoj situaciji u Crnoj Gori govorili su „Rusija24“, „Planeta“, TV Carigrad… Sa zadovoljstvom su prenijeli i navode Mitropolije da se je stanje mitopolita stabilno.

RIA Novosti su, takođe, podsjetile na nizmjeran doprinos mitropolita u odbrani svetinja i smjeni trodecenijskog režima, koji je u svojoj završnoj fazi imao namjeru i da „osniva crkve“.

Vijest da je vladika inficiran koronavirusom, te da je iz bolnice Danilo Prvi radi daljeg liječenja prevezen u KCCG prenio je i MIR24.

I ugledni TASS je prenio izvještaj Mitropolije crnogorsko-primorske, naglašavajući da se vladika „dobro osjeća“.

TASS takođe podsjeća da su crnogorske vlasti „posljednje u Evropi priznale prisustvo virusa u zemlji“, kao i da su „u susret turističkoj sezoni i parlamentarnim izborima, 25. maja, objavili pobjedu nad KOVID-19“.

Zdravstveno stanje mitropolita Amfilohija prate i Gazeta.Ru, Izvestija, petrogradska Fontanka, ali i mnogi drugi mediji.

Izvor: https://pogled.me/