Otac Milutin Timotijevic

Протојереј-ставрофор Милутин Тимотијевић

Са Протојерејем-ставрофором Милутином Тимотијевићем разговарали смо поводом 19. годишњице НАТО агресије на СРЈ

Име: 23.03. 2018 o.Milutin Timotijevic NATO AGRESIJA; Опис: Са оцем Милутином Тимотијевићем разговарали смо поводом 19. годишњице НАТО агресије на СРЈ Тип: audio/mpeg

Поводом 19. годишњице НАТО агресије на СРЈ разговарали смо са ректором Богословије Светих Кирила и Методија у Нишу Протојерејем-ставрофором Милутином Тимотијевићем.

Отац Милутин говори о страдању косметских светиња и Призренске богословије на чијем је тада био челу, страдању нашег народа, свештенства и монаштва на распетом Косову и Метохији. Он каже да је Призренска Богословија тада успјела са сачува своју библиотеку,  памћење и свој континуитет.

,,Глава мученички страдалог оца Харитона још није пронађена, и она је мученичка као и глава Светог Јована Крститеља и Светог Јована Владимира. Нису пронађене ни кости оца Стефана за кога кажу да је бачен у бунар. У Богу су они живи и Господ ће открити њихове кости, јер кости праведника не могу пропасти. Они се пред престолом Божјим моле за наш страдални српски народ“- каже отац Милутин.

Сјећајући се дана НАТО агресије отац Милутин каже да је мука била још већа због осјећаја да нисмо заслужили такав третман од наших некадашњих пријатеља