Udruženje Banjana i Rudinjana „Vladika Sava Kosanović“

Saopštenje za javnost Udruženja Banjana i Rudinjana „Vladika Sava Kosanović“ povodom predstojećih parlamentarnih izbora:

Dragi Banjani i Rudinjani, prijatelji, rođaci, braćo i sestre,

Crna Gora i naš narod, još jednom, se nalaze na sudbinskoj prekretnici na kojoj se ne odlučuje između prošlosti i budućnosti, jer oni koji su nam pogazili  prošlost ne smiju imati političku budućnost, kao što se naša prošlost i naša budućnost moraju naći na istoj strani našeg bića. Na ovim izborima, zaista, biramo između dostojanstva, obraza, pristojnog življenja u pristojnom društvu i produžavanja sramotnog podaništva skupini prezrenih ljudi, koji svoju kriminalnu huntu i dalje žele da predstavljaju kao državu Crnu Goru.

Gotovo četvrt vijeka traje režimska borba protiv onoga što smo bili, ne bi li od naroda napravili ono što su oni već postali. Skoro četvrt vijeka se otimanje i nasilništvo predstavljaju i pravdaju kao „odbrana Crne Gore“ – Crne Gore kakve nikada u njenoj slavnoj prošlosti nije bilo, dok je oni ili neko umjesto njih, ne smisliše i nagrdiše. Naročito od referenduma 2006. svjedoci smo kako se borba protiv braće, protiv svetinja, protiv nas samih koristi da bi se građani Crne Gore što više ojadili i ponizili i da bi još klicali onoj Crnoj Gori koja je samo onih te njome vladaju i njome neometano otimaju. Takva Crna Gora ne treba nikome, osim režimskim nasilnicima i njihovim pomagačima iz podzemlja. Bestidna, otimačka vlast došla je do kraja svog puta u bespuće kada je uzurpiranu državu Crnu Goru okrenula protiv majke Crkve. Tada je protiv sebe dobila narod, sabran u odbranu pravde u pokretu, koji nije samo svjedočio srpsko pamćenje hrišćanske Crne Gore, nego je i zaloga njene civilizovane budućnosti. Narod, a naročito omladina, koju petnaest godina nakaradno uče da je brat dušmanin, a neprijatelj drug, kojoj su pokušali moralnu vertikalu da okrenu naglavačke, samopreporodom na litijama ponovo je spoznao sebe, prizvao se sebi i odbacio beščašće crnogorskog režima. Vrijeme je da na izborima iznova izjavimo svoju pravu volju, da ne dopustimo nikome da nam je izbornom krađom ponovo preotme i nametne svoju samovolju. Time bismo napokon ispravili stvari, izmirili narod i vlast. Režim koji nas je zavadio sa najbratskijom Srbijom, s majčinskom Rusijom, koji nas je zavadio među sobom i sa samima sobom, a najposlije i sa samim Bogom, takav režim više ne smije opstati, niti išta od njegovog poganog nasleđa smije ostati. Na litijama smo pobijedili strah od silnika. Trenutak je da dovršimo stvar i povratimo slobodu u Crnu Goru.

Predsjednik Udruženja Banjana i Rudinjana „Vladika Sava Kosanović“

Branislav Baćović