Bogetici

Савиндан на Богетићима

Име: 27.01.2021 Savindan na Bogeticima; Опис: Савиндан на Богетићима Тип: audio/mpeg

Празник Светог Саве првог архиепископа српског, свечано је и саборно прослављен у пјешивачком саборном храму Светог великомученика Георгија на Богетићима у сриједу 27. јануара 2021. године.

Свету литургију поводом празника, служио је парох пјешивачки протојереј Радмило Чизмовић. Први пут самостално су појале и одговарале на литургији, чланице женског дјечијег хора при овом храму.

После прочитаног Светог Јеванђеља, сабранима се ријечима бесједе обратио отац Радмило, који је говорио о Светом Сави и о његовом равноапостолном дјелу.

После светог причешћа освештан је и пререзан је славски колач, у част Светог Саве, школске и ђачке славе.

Потом су полазници школе вјеронауке извели светосавски програм, на којем су појали и рецитовали светосавске и духовне пјесме и химне.

Овогодишње светосавско сабрање на Богетићима, посебно је обрадовао дјецу, која су се радовала овом дивном дану када су прославили своју школску славу Светог оца Саву.

Отац Радмило је свој присутној дјеци и полазницима школе вјеронауке подијелио светосавске поклон пакетиће.

Сабрање је настављено и братско-сестринском трпезом љубави, коју су припремили овогодишњи светосавски домаћини, Радмила, Максим за Емилија Вучинић, за покој душе оца и супруга Јанка Вучинића.

У току трпезе љубави уз струне гусала, пјесму о Светом Сави, отпјевао је српски народни гуслар, Бошко Вукићевић из Добруша.

Александар Вујовић