Сјутра отварање фестивала омладинске културе ”Немањин град”

Данас отварање фестивала омладинске културе ”Немањин град”

Подгорички фестивал омладинске културе “Немањин град” биће отворен у уторак, 26. септембра, у 18 часова на тврђави Рибница гдје ће се програм одржати и наредног дана 27. септембра. Фестивал ће отворити др Јелена Боровинић Бојовић, предсједница Скупштине Главног града Подгорице. Фестивал организује НВО “Реанимација” у сарадњи са НВО “Удружење младих активиста Црне Горе”.

Подгорички фестивал омладинске културе “Немањин град” је манифестација намијењена младима из Црне Горе и региона који стварају у области књижевности, филма, ликовне умјетности, сценске умјетности, архитектуре и музике. Ове године фокус је на књижевности и ликовној умјетности.

Циљ манифестације је ревалоризација и промоција културно-историјског језгра Подгорице кроз увезивање архитектонског насљеђа са савременом омладинском културом, по узору на велики број европских градова који практикују овај модел. Идеја за оснивање Фестивала потиче од жеље младих умјетника у Подгорици да оживе недовољно кориштен дио главног града, који је суштински центар Подгорице. Један од циљева је и обједињавање и унапређивање омладинске културне сцене у Црној Гори кроз креирање простора у којем сви неафирмисани млади умјетници могу да се представе.

Извор: ДАН