Otac Luka Anic

Stazom učitelja ljubavi- Peta voštanica duhovnom ocu

Ime: 08.02.2018 PETA VOSTANICA DUHOVNOM OCU; Opis: Peta voštanica duhovnom ocu Tip: audio/mpeg

Stazom učitelja ljubavi

Peta voštanica duhovnom ocu

 

Emisija sjećanja na blaženog spomena Oca Luku (Anića) povodom pete godišnjice od njegovog upokojenja.

O našem dragom ocu Luki govore njegov duhovni otac- Visokopreosvećeni Mitropolit Amfilohije, Preosvećeni Vladika Jovan (Ćulibrk), Arhimandrit Benedikt (Jovanović), Protojerej-stavrofor Momčilo Krivokapić, Protojerej-stavrofor Radomir Nikčević i Dobrana Bogdanović, a tu je i tekst sjećanja monahinje Teodore iz manastira Vavedenje u Beogradu, mjesta gdje je duša oca Luke krštena.

Slika 2

Ova Voštanica, uz petu godišnjicu od upokojenja oca Luke, protkana je njegovim duhovnim poukama, kojima je obogatio naše duše i srca kao i program našeg Radija „Svetigora“ i pismima koja nam šalju naši dragi prijatelji i slušaoci koji su ga voljeli, slušali i poznavali ili upoznavali uz program našeg Radija.

U emisiji možemo čuti i pjesmu „Zašto milozvučno zvone zvona Dajbabskog Svetog Simeona“ koju je Jeromonah otac Serafim Petković iz manastira Svete Trojice u mestu Bjele Vode kod Ljubovije, posvetio ocu Luki.

Emisiju, molitvama oca Luke, uredila i vodila Slobodanka Grdinić uz nesebičnu pomoć dragih ljudi koji su poznavali i voljeli oca Luku, koji su učestvovali u emisiji ili pomogli svojim molitvama, savjetima i ljubavlju kako bi se saborno sjetili učitelja ljubavi.