Otac Luka Anic

Stazom učitelja ljubavi- Sedma voštanica duhovnom ocu

Ime: 08.02.2018 PETA VOSTANICA DUHOVNOM OCU; Opis: Peta voštanica duhovnom ocu Tip: audio/mpeg

Povodom sedme godišnjice upokojenja Arhimandrita Luke (Anića) iz arhive Radija donosimo emisiju koju je 8. februara 2018. godine ovim povodom pripremila Slobodanka Grdinić


Stazom učitelja ljubavi

Peta voštanica duhovnom ocu

 

Emisija sjećanja na blaženog spomena Oca Luku (Anića) povodom pete godišnjice od njegovog upokojenja.

O našem dragom ocu Luki govore njegov duhovni otac- Visokopreosvećeni Mitropolit Amfilohije, Preosvećeni Vladika Jovan (Ćulibrk), Arhimandrit Benedikt (Jovanović), Protojerej-stavrofor Momčilo Krivokapić, Protojerej-stavrofor Radomir Nikčević i Dobrana Bogdanović, a tu je i tekst sjećanja monahinje Teodore iz manastira Vavedenje u Beogradu, mjesta gdje je duša oca Luke krštena.

Slika 2

Ova Voštanica, uz petu godišnjicu od upokojenja oca Luke, protkana je njegovim duhovnim poukama, kojima je obogatio naše duše i srca kao i program našeg Radija “Svetigora“ i pismima koja nam šalju naši dragi prijatelji i slušaoci koji su ga voljeli, slušali i poznavali ili upoznavali uz program našeg Radija.

U emisiji možemo čuti i pjesmu “Zašto milozvučno zvone zvona Dajbabskog Svetog Simeona” koju je Jeromonah otac Serafim Petković iz manastira Svete Trojice u mestu Bjele Vode kod Ljubovije, posvetio ocu Luki.

Emisiju, molitvama oca Luke, uredila i vodila Slobodanka Grdinić uz nesebičnu pomoć dragih ljudi koji su poznavali i voljeli oca Luku, koji su učestvovali u emisiji ili pomogli svojim molitvama, savjetima i ljubavlju kako bi se saborno sjetili učitelja ljubavi.