FOTO Savo Prelević

Sveštenici i građani ispred CB Podgorica FOTO-Savo Prelević

Sveštenici i građani ispred CB Podgorica u znak podrške ocu Mirčeti Šljivančaninu

Ime: 16.06.2020 Otac Nikola pred CB; Opis: Sveštenici i građani ispred CB Podgorica Tip: audio/mpeg

Zbog utamničenja o. Mirčete Šljivančanina i o. Željka Ćalića, prije njihovog puštanja na slobodu, ispred podgoričkog Centra bezbjednosti sveštenici su sa vjernim narodom uznijeli molitve Bogu i Svetom Vasiliju.

Nakon toga je protojerej Nikola Pejović, momišićki paroh, poručio da su se oni sabrali ispred ovoga doma ne da prkose i prijete, nego da Hrista Boga posvjedoče kao vječnu ljubav i život, kao mjeru vječnog ljudskog dostojanstva.

“Ovdje je ovaj dom danas počastvovan najdivnijim našim izdankom i među vama je najbolji čovjek u Crnoj Gori. Nijeste svjesni koliko vas je Bog blagoslovio”, kazao je o. Nikola.

Ukazao je na pastirsku ljubav i brigu o. Mirčete, ističući da je on jedan od onih koji je hiljade djece Podgoričana naučio riječi Gospodnjoj: “Pomogao im da u ovih 15 godina kroz buru ovoga vremena izbjegnu sve ono protiv čega se i vi borite ovdje. Koliko je sada divnih porodica, djece koja dolaze u hram i ispunjavaju naše svetinje blagodareći i njegovoj žrtvi i ljubavi.”

Sveštenici Mirčeta Šljivančanin iz Podgorice i Željko Ćalić iz Danilovgrada večeras su pušteni na slobodu, nakon što su sinoć lišeni slobode poslije davanja izjave zbog litija koja su održane u Danilovgradu u Podgorici, a za koje su bili navedeni kao organizatori u zahtjevima podnijetim za odobrenje javnih okupljanja. Tužilac podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva Jelena Protić ranije danas im je odredila zadržavanje do 72 časa a kao razlog za zadržavanja navela mogućnost ponavljanja krivičnog djela.