Sveštenik Nenad Andrić

Sveštenik Nenad Andrić govori o svojoj borbi sa korona virusom: Ljekari liječe Bog iscjeljuje

Ime: 22. 04. 2020 OTAC NENAD ANDRIC ISCJELJENJE OD KORONE; Opis: Sveštenik Nenad Andrić govori o svojoj borbi sa korona virusom Tip: audio/mpeg

Sveštenik Nenad Andrić iz Valjevske Eparhije iscijelio se od korona virusa. Njemu su doktori, upravo na praznik Vaskrsenja Hristovog, sapštili da je posle više od mjesec dana borbe, pobijedio virus. Otac Nenad je sa nama podijelio teške trenutke svoje borbe, naglasivši da mu je najviše pomogao Gospod Bog, Sveti Vasilije Otroški i molitve našeg Mitropolit Amfilohija, sveštenstva, monaštva i vjernog naroda.

Sveštenik Nenad Andrić govori o svojoj borbi sa korona virusom,,Zavjetovao sam se da ću kad ozdravim doći kod Svetog Vasilija Ostroškog da mu se zahvalim što me je, svojim molitvama, iscijelio“- kaže otac Nenad i dodaje da ljekari liječe a samo Bog iscjeljuje.

On je osvrnuo i na vitešku borbu ljekara i medicinskog osoblja u borbi sa ovom pošasti i njihovo odricanje i nesebičnu žrtvu za bližnje svoje. Otac Nenad kaže da ga je ukrijepio i duh naših litija u Crnoj Gori.

,,Ponosni smo ovdje na vaše litije koje su i nama unijele duh, koji nam je mnogo pomogao da se izborimo sa svim što nas je snašlo“.

On je govorio i o svojim sjećanjima na blaženog spomena Vladiku valjevskog Milutina, koji se upokojio od posledica virusa korona.

,,Vaskrs mi donese radost. Hristos voskrese! Negativni su testovi, Bogu hvala. Izašao sam kući. Hristos mili je pobedio u meni.

,,Velika je borba bila sa virusom koji mi je žestoko napao pluća. Najprije Bogu hvala, Presvetoj Bogorodici i svima Svetima. Ništa bez Božje pomoći.

Hvala onima koji su pokazali ljubav bližnjih i žrtvu doktorima iz Valjeva, kao i KBC “Dragiša Mišović”, svim sestrama i higijeničarkama. Ljudi, oni rade non- stop. To je borba pod maskama. Takav trud i žrtvu nisam nikada vidio. Empatija se osjeća na svakom koraku. Njihova ljubav prema pacijentima je ogromna. Dok se mi borimo da dišemo, oni sve čine za nas kao za najrođenije da nam olakšaju. Kad nam je bolje, oradoste se i puni su sreće. Mi Srbi smo zlatan narod.

Doktor na intezivnoj nas je bodrio riječima: ,,Braćo, svi smo mi slična generacija (ja sam 1974. godište). Ima svi da izađete zdravi odavde. Mora da bude dobro. Mora!!! „
Prof. Đukić i dr Peđa obilaze redovno sve nas zaražene kao i drugi ljekari iako smo svi bili zaraženi.

Kad neko umre bol se oseća po lekarima i medicinskim sestrama. Ćutimo. Svi smo postali familija. Kad neko ozdravi, radujemo se! Svi se radujemo. Mnogi medicinski radnici su se takođe. Kaže mi medicinska sestra da nije vidjela dugo svoju djecu jer je u samoizolaciji, pa se boji da ako se ona zarazi, ne zarazi i njih. To je žrtva kao kod prvih hrišćana. Čestitali su nam i Vaskrsi i donijeli ofarbana vaskršnja jaja… Srbi su zaista Hristov narod“- kaže otac Nenad.

Sveštenik Nenad naglašava da su mjere mere opreza zaista potrebne.

On je od srca zahvalio manastiru Ostrogu na čelu sa Mitropolitom Amfilohijem, manastirima Tumane, Hilandar, Ćelije valjevske i mati Glikeriji za molitve Avi Justinu, Lelić sa Svetim vladikom Nikolajem, sveštenstvu i monaštvu Eparhije valjevske, sa vjerom da se usnuli u Hristu vladika Milutin moli za svoju duhovnu decu.