Vladika Joanikije Bijelo Polje

Sveta Arhijerejska Liturgija u Sabornoj crkvi Svetih Petra i Pavla u Bijelom Polju

Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije služio je na praznik Svetog Ignjatija Bogonosca, Svetog Jovana Kronštatskog, Svetog Danila II, arhiepiskopa Srpskog, u utorak 2. januara 2017, Svetu Arhijerejsku Liturgiju u Sabornoj crkvi Svetih Petra i Pavla u Bijelom Polju.

Vladici je sasluživalo više sveštenoslužitelja Eparhije, uz molitveno učešće brojnog vjernog naroda.

Riječima arhipastirske besjede obratio se Preosvećeni Episkop Joanikije, govoreći o Svetim Božjim ugodnicima, koje naša Sveta Crkva molitveno danas slavi, među kojima i Svetog Danila II, arhiepiskopa Srpskog, veliku i znamenitu ličnost, čije netruležne mošti počivaju u Pećkoj patrijaršijii mirišu nezemaljskim, nebeskim mirisom.

„Mi se ponosimo tim vremenom kada je Episkop humski Danilo stolovao, upravo, u ovoj svetinji i zato je lijepo što smo se danas sabrali, da ovdje bude saborna služba u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla, koju je Sveti Episkop humski, kasnije Arhiepiskop srpski Danilo II, ukrasio ovim freskama, a moguće je i da su zvonici takođe iz njegovog vremena. On je, za kratko vrijeme koliko je bio Episkop humski ovdje,uradio mnogo iostavio divan trag“poručio je Vladika budimljansko-nikšićki G. Joanikije.