Svetotrojičnoaleksandronevska lavra u Petrogradu

Vladike Nazarije i Kirilo služili liturgiju u Svetotrojičnoaleksandronevskoj lavri u Petrogradu

Ime: 01.07.2018.Aleksandronevska lavra; Opis: Sveta arhijerejska liturgija u Svetotrojičnoaleksandronevskoj lavri u Petrogradu Tip: audio/mpeg

U petu nedelju po Duhovima 1. jula 2018. godine, služena je Sveta arhijerejska liturgija u Svetotrojičnoaleksandronevskoj lavri u Petrogradu.

Liturgiju su služili namjesnik Lavre, vikar sanktperburške mitropolije, Njegovo Preosveštenstvo episkop kronštatski g. Nazarije i Njegovo Preosveštenstvo episkop dioklijski, izabrani buenosajrejsko-južnocentralno amerikanski g. Kirilo, uz sasluženje sveštenstva i sveštenomonaštva srpske i Ruske Crkve.

11Pored Vladike Kirila iz Mitropolije crnogorsko-primorske sasluživali su protojerej Mirčeta Šljivančanin i protođakon Vladimir Jaramaz.

Posle liturgije brojnom vjernom narodu obratili su se Preosvešteni Episkopi g. Nazarije i g. Kirilo, a prazničnu pouku govorio je po blagoslovu Vladike Nazarija iguman Silvestar, sabrat Lavre.

Na svečanom ručku Vladiku Nazarija i bratstvo ove svete obitelji pozdravio je po blagoslovu Vladike Kirila, protojerej Mirčeta Šljivančanin a protođakon Vladimir Jaramaz je Vladici Nazariju i monasima otpjevao mnogoljepstvije.

U spomen na služenje u Svetotrojičnoj Lavri Svetog Aleksandra Nevskog, Episkop Nazarije je Vladici Kirilu podario panagiju.

Za Radio Svetigoru iz Petrograda javio nam se član delegacije Mitropolije crnogorsko-primorske, profesor Aleksandar Vujović, urednik Katihetskog programa Radio Svetigore, uz čiji prilog donosimo i besjede sa liturgije i ručka.