Отац Жељко Ћалић

Света Петка – крсна слава Бјелопавлића

Име: 27. 10. 2019 o. Zeljko Calic Danilovgrad; Опис: Света Петка – крсна слава Бјелопавлића Тип: audio/mpeg

Данас, на празник преподобне мати наше Параскеве – Свете Петке, служена је света литургија у храму Свете првомученице Текле Равноапостолне у Даниловграду. Светим богослужењем је началствовао надлежни парох протојереј Жељко Ћалић, а литургијске химне су принијели чланови Православног братства „Свети Арсеније“ из Даниловграда.

Слава БјелопавлићаНакон прочитаног одељка из светог Јеванђеља, отац Жељко је одржао празничну бесједу у којој је истакао примјер Свете Петке као оне мудре јеванђелске дјевојке, која је не само сачувала дјевство, него је Христу принијела и друге свете врлине, које су је сјединиле са њеним Господом, позвавши све који славе њен спомен да са усрдношћу подражавају својој светој заштитници.

На крају светог богослужења, отац Жељко је  у име Одбора за изградњу новог саборног храма Свете Петке у Даниловграду додијелио захвалницу господину Здравку Гојковићу са породицом за новчани прилог који су даровали за изградњу саборног храма.

По завршетку литургије, испред храма су освећени бројни славски колачи принесени у славу Божју, а у част Свете Петке, коју сви Бјелопавлићи славе као своју крсну славу.

Иван Булатовић