Arhijerejska Liturgija Na Nikoljdan U Niksicu

Sveti Nikolaj Mirlikijski molitveno proslavljen u Nikšiću

Ime: 19.12.2019 Besjeda Vladike Joanikija na praznik Svetog Nikolaja Cudotvorca u Sabornoj crkvi u Niksisu; Opis: Sveti Nikolaj Mirlikijski molitveno proslavljen u Nikšiću Tip: audio/mpeg

Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije služio je, na praznik Svetog Nikolaja Mirlikijskog Čudotvorca, u četvrtak 19. decembra 2019, Svetu Arhijerejsku Liturgiju, u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog, u Nikšiću.

 

Praznik Svetog Nikolaja, riječima arhipastirske besjede, čestitao je Preosvećeni Episkop Joanikije. On je kazao da se Jevanđelje Božje produžava kroz svu istoriju; ono što je činio Gospod čine mnogi Njegovi sveštenoslužitelji, mada ne mogu svi dostići taj stepen da čine čudesa.

Pojedine je Bog posebno obdario, a takav je bio Sveti Otac Nikolaj Mirlikijski Čudotvorac. Kada se pojavljivao u narodu, on je nosio, zapravo, Hrista u sebi.  Postao je, blagodaću Božjom, izvor iscjeljenja i izvor jevanđeljskog učenja, jer je Gospod Isus Hristos, Koji se bio nastanio u njegovom srcu i umu, preko njega tvorio i tvori mnoga čudesa do dana današnjeg, a tako će biti za svagda i u sve vjekove“.