Коста радовић

Трг од ћирилице: Вече у част пјесника Косте Радовића

Име: 08. 08. 2019 Trg od cirilice Vece koste Radovica; Опис: Вече у част пјесника Косте Радовића Тип: audio/mpeg

У оквиру Трга од ћирилице који се од 3. августа одвија у порти Цркве Светог Јована Владимира у Бару, у уторак, 6. августа, одржано је вече у част пјесника Косте Радовића, који се недавно упокојио у 84 години.

О Кости Радовићу, добитнику многобројних награда међу којима је и књижевна награда „Марко Миљанов” за 2018. годину, говорили су др Синиша Јелушић и Перивоје Поповић а његову поезију су казивали: Милица Бакрач, Ранко Мићуновић и Слава Војиновић. Присутни су имали прилику да виде дио записа о томе шта је то за живота говорио Коста Радовић.

Књижевној вечери, поред љубитеља писане ријечи и поштовалаца заоставштине пјесника Радовића, присуствовали су чланови његове породице и грчког академика Алексија Панагопулоса.

Модератор вечери је био Драган Алорић који је подсјетио на биографију Косте Радовића, пјесника који је овјековечио сваки детаљ нестајања Пиве и њене златне изворске жиле, чије Пивско око сјаји у његовим књигама. Коста, свједок Пиве и њеног предања, носилац дивног пивског језика – древног српског језика Вука Караџића, био је најстарији члан Удружење књижевника Црне Горе, члан Управног одбора Епархијског савета Митрополије црногорско-приморске и Савета Енциклопедије ЦАНУ.