Беране трибина

У Беранама одржана трибина под називом „Нека буде борба непрестана“

Име: 13.06.2020 tribina neka bude borba neprestana berane 1; Опис: Нека буде борба непрестана Тип: audio/mpeg

У организацији Српског покрета „Његош“ и Центра за културу Беране, у четвртак 11. јуна 2020. године одржана је трибина под називом „Нека буде борба непрестана“.

Беране трибина 2Српски покрет „Његош“, основан је 2019. годинe са два основна циља: да духовно, културно и материјално оснажује српско етничко биће Црне Горе, односно да јача његову сигурност и самопоуздање у одбрани и очувању сопственог идентитета и друго, да у савременом културном и друштвеном контексу, допринесе развијању и учвршћивању српске самосвијести, као и успостављању народног јединства у Црној Гори, на основама дјела Петра II Петровића Његоша.

Све што се дешавау Црној Гори, посебно у погледу поништавања и затирања српског националног и културног идентитета, даје за право да се сматра да је Његошева ријеч, којом је насловљена  трибина, „Нека буде борба непрестана“, и дан-данас актуелна, као и онда када је изговорена, чуло се на трибини којој је присуствовао велики број грађана, са којима и предсједници Општине и СО Беране.

На трибини су говорили: Југослав Благојевић, Милутин Мићовић, Веселин Матовић, Милица Бакрач, Дарко Јововић и Дамјан Ћулафић, који је био модератор вечери.