Berane tribina

U Beranama održana tribina pod nazivom „Neka bude borba neprestana“

Ime: 13.06.2020 tribina neka bude borba neprestana berane 1; Opis: Neka bude borba neprestana Tip: audio/mpeg

U organizaciji Srpskog pokreta „Njegoš“ i Centra za kulturu Berane, u četvrtak 11. juna 2020. godine održana je tribina pod nazivom „Neka bude borba neprestana“.

Berane tribina 2Srpski pokret „Njegoš“, osnovan je 2019. godine sa dva osnovna cilja: da duhovno, kulturno i materijalno osnažuje srpsko etničko biće Crne Gore, odnosno da jača njegovu sigurnost i samopouzdanje u odbrani i očuvanju sopstvenog identiteta i drugo, da u savremenom kulturnom i društvenom konteksu, doprinese razvijanju i učvršćivanju srpske samosvijesti, kao i uspostavljanju narodnog jedinstva u Crnoj Gori, na osnovama djela Petra II Petrovića Njegoša.

Sve što se dešavau Crnoj Gori, posebno u pogledu poništavanja i zatiranja srpskog nacionalnog i kulturnog identiteta, daje za pravo da se smatra da je Njegoševa riječ, kojom je naslovljena  tribina, „Neka bude borba neprestana“, i dan-danas aktuelna, kao i onda kada je izgovorena, čulo se na tribini kojoj je prisustvovao veliki broj građana, sa kojima i predsjednici Opštine i SO Berane.

Na tribini su govorili: Jugoslav Blagojević, Milutin Mićović, Veselin Matović, Milica Bakrač, Darko Jovović i Damjan Ćulafić, koji je bio moderator večeri.