Svetlana Luganska Promocija

U Budvi promovisana knjiga Svetlane Luganske Duhovni oganj Srpske Crkve

Ime: 26.06.2019 Promocija knjige Duhovni oganj srpske crkeve Budva; Opis: Duhovni oganj Srpske Crkve Tip: audio/mpeg

Praznik Silaska Svetoga Duha na Apostole, slava hrama Svete Trojice i grada Budve, proslavljen je u nedelju, 16. juna 2019. godine. Proslava je počela svetom Liturgijom a nastavila se osvećenjem slavskog kolača i žita, kao i litijom ulicama Budve.

Protojerej Boris Radović, starešina hrama, prelomio je slavski kolač sa g. Markom Carevićem, predsednikom opštine Budva. Liturgiji je prisustvovao veliki broj vernika koji su se pričestili a sabranje je nastavljeno trpezom ljubavi u porti hrama.

Svečana Trojičindanska litija ulicama Budve krenula je u 19 časova, predvođena Njegovim Preosveštenstvom Episkopom dioklijskim g. Metodijem.

Posle svečane litije je održana duhovna akademija na prostoru između crkava u Starom gradu. Besedu povodom proslave osamsto godina Eparhije zetske održao je prof. dr Miloš Ković. U nastavku akademije je upriličen bogat kulturno-umetnički program u kojem su učestvovali horovi iz Trebinja, Kumbora i Budve, pesnikinja Milica Bakrač iz Nikšića, etno grupa Vez iz Beograda, učenice Muzičke škole iz Budve sa profesorom Sašom Mitrićem i mladi članovi Folklornog društva Stara Budva.

Drugog dana praznika, u Modernoj galeriji je održana veoma uspešna promocija knjige Duhovni oganj Srpske Crkve, autorke Svetlane Luganske. O knjizi su govorili protojerej stavrofor Momčilo Krivokapić, jeromonah Rafailo Boljević, mati Fotina, igumanija manastira Beška, i autorka knjige.