Призрен 1

У цркви Богородице Љевишке у Призрену служена је Света Литургија

Име: 05.04.2020 otac Isidor Prizren; Опис: У цркви Богородице Љевишке у Призрену служена је Света Литургија Тип: audio/mpeg

У цркви Богородице Љевишке у Призрену је поводом празника похвале Пресветој Богородици брзопомоћници, служена Света Литургија у суботу 04. априла 2020. године. Литургију је служио заменик ректора Призренске богословије о. Исидор уз саслужење игумана манастира Светих Архангела код Призрена о. Михајла и пароха призренског о. Јована Радића, извијестила је за Радио “Светигору” Оливера Радић, новинар и професор из Ораховца.

По прочитаном одјељку из Светог Јеванђеља о. Исидор је произнео кратко слово захвалности Богомајци, која је увек помагала и помаже људима у разним невољама.

Не треба подсјећати, пише Оливера Радић, да у Призрену, последњих година битише једва двадесетак Срба, углавном старијих, и да је за њих кретање последњих недеља због коронавируса забрањено. Знамо и да је настава у Богословији од проглашења ванредног стања прекинута и да су ђаци и професори отишли својим кућама, тако да уз свештенике једва буде двоје троје верника на литургији и да се бар што се тога тиче не крше правила о забрани окупљања. Да кажемо и то да наставу, као и у световним школама, бар из предмета код којих је могуће, ученици Богословије прате на даљину, а да усамљене призренске цркве чекају да све ово прође, па да се у њих врате бар малобројни Призренци, а потом и ђаци и професори Богословије.