Manastir Moraca

У манастиру Морача одржана сједница Епархијског савјета и ЕУО Митрополије црногорско-приморске. Свету литургију служио Митрополит Амфилохије

Име: 17.03.2018 MITROPOLIT MORACA; Опис: У манастиру Морача одржана сједница Епархијског савјета и ЕУО Митрополије црногорско-приморске Тип: audio/mpeg

Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски Г. Амфилохије служио је у суботу 17. марта 2018. године Свету Архијерејску Литургију у манастиру Морача. Након Светог Богослужења одржана је сједница Епархијског савјета и Епархијског управног одбора Митрополије црногорско-приморске.

У бесједи, којом се сабранима обратио на крају Светог Богослужења, Виокопреосвећени Митрополит Амфилохије се осврнуо на 14. годишњицу мартовског погрома на Косову и Метохији коју обиљежавамо данас.

Он је казао да косовскометохијска трагедија и распеће траје већ више од 600 година и наставља се и данас.

,,Не зна се шта је било теже за косметски народ и светиње, или оно петовјековно турско ропство и окупација, или оно вријеме другог свјетског рата, или ово последње страдање које је започело још 1941. године, па продужено за вријеме безбожне титоистичке власти која је и посијала то опако и отровно сјеме безбожништва на Косову и Метохији“- рекао је Митрополит Г. Амфилохије.