Kim

U Mitropoliji počelo prikupljanje pomoći za naš narod na Kosovu i Metohiji

Nakon što je albanska vlast u Prištini uvela taksu od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH, te na taj način dodatno ugrozila život i opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji, u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj je na više punktova počela akcija prikupljanja pomoći za naše sunarodnike.

 

 • U Herceg Novom pomoć skuplja Kolo srpskih sestara u prostorijama ove organizacije, koje se nalaze u zgradi Mitropolije na Toploj, ispod crkve Sv. Spasa u periodu od 10-12 i 17-19 časova svakog dana trajanja akcije.
 • Bratstvo pravoslavne omladine crne Gore i Miholjski zbor prikupljaju osnovne životne namirnice – ulje, brašno, so, šećer. Kontakt telefon: 068 440 470.
 • Pomoć se skuplja i pri hramu Sv.Trojice u Starom gradu u Budvi u periodu 08-20 svakog dana trajanja akcije, kao i u Grblju, u manastiru Podlastva, u novom konaku, u periodu 07-12 i 15-19 časova svakog dana trajanja akcije.
 • U Radanovićima se pomoć prikuplja u prostorijama Crvenog Krsta (drvena baraka pored pošte) u periodu 10-12 i 16-20 časova svakog dana trajanja akcije. Kontakt osoba: Stefan Spasojević (068 050 808).
 • Mještani Krtola i Luištice pomoć sabiraju u Domu kulture u Radovićima u periodu 10-12 i 16-20 časova svakog dana trajanja akcije. Kontakt osoba: Aleksandar Brinić (067 870 461).
  Podgorica
 • Mještani Podgorice pomoć prikupljaju na hramu Hristovog Vaskrsenja, u prostorijama Dobrotvornog fonda ,,Čovjekoljublje“ u periodu 10-15 svakog dana trajanja akcije. Kontakt osoba: Vladimir Milunović (067 627 089).
 • U Kotoru se pomoć prikuplja u organizaciji Bratstva pravoslavne omladine “Sveti Luka”. Kontakt osoba: Dragoljub Vasiljević-Dačo (069 446 680).
 • Milosrdno Kolo sestara „Kraljica Milena“ sa Cetinja takođe prikuplja pomoć za Narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji.
  „Pozivamo sve radne organizacije sa Cetinja i sve ljude dobre volje da uzmu učešća u ovoj akciji i pomognu svoju braću i sestre u nevolji. Pomoć će se prikupljati u vidu osnovnih životih namirnica (brašno, šećer, ulje, so), sredstvima za higijenu (prašak za veš, sapun, šampon), kao i hrane i pelena za bebe“, stoji u njihovom pozivu.Svi koji žele da učestvuju u ovoj Bogom blagoslovenoj akciji, svoj prilog mogu predati u Narodnoj kuhinji „Mati Jelisaveta“ na Cetinju, od ponedjeljka 3. decembra do subote 8. decembra, u periodu od 9 -12 časova.