Predrag Vukic

У Никшићу представљена књига поезије Предрага Вукића „Чекајући Христа”

Пјесничка збирка Предрага Вукића „Чекајући Христа”, објављена у издању Института за српску културу из Никшића, представљена је у понедјељак 4. децембра 2017, на трибини “Свободијада”, коју у Друштву црногорско-руског пријатељства „Свети Георгије“ у Никшићу, организује УКЦГ.

О збирци су говорили: протојереј Миодраг Тодоровић, књижевник Новица Ђурић и уредница трибине, пјесникиња Милица Бакрач, а публицима се избором стихова из промовисане књиге обратио и аутор.

Предраг Вукић, историчар и пјесник, аутор је књига поезије: „Глас моје душе”, „Господе, у срцу те носим”, „Пјевајмо Господу”, као и књига: „Љетописи основних школа у Књажевини Црној Гори”, „Храм Светог апостола Матеја на Вилусима”, „Миграциона струјања из Голије крајем 19. и почетком 20. вијека”. Приређивач је књиге „Успомене архимандрита Острошког Серафима Кашића”. Аутор је и књига „Митрополија црногорско-приморска на распећу историје”, „Политика као врело народног духа“, „Из главе цијела народа”, Библиографија радова Државног архива; приређивач је заборављеног рукописа ,,Митрополит Митрофан Бан” и „Животопис Светог Петра Цетињског”.