Промоција

У оквиру ,,Дана Његошевих“ одржана прва сесије Округлог стола

Име: 12.11.2019 1. SESIJA OKRUGLOG STOLA MITROPOLITOVA KNJIGA O NJEGOSU; Опис: У оквиру ,,Дана Његошевих“ одржана прва сесије Округлог стола Тип: audio/mpeg

У оквиру “Дана Његошевих“ у Светогеоргијевском дому у Подгорици одржан  Округли сто поводом књиге високопреосвећеног Митрополита Амфилохија “Свети Петар други Цетињски Пустињак и Ловћенски Тајновидац“

(извјештај са прве сесије Округлог стола)

У оквиру манифестације ,,Његошеви дани“ у сали Митрополита црногорско-приморског Патријарха српског др Гаврила Дожића у Светогеоргијевском дому под Горицом у Подгорици у уторак 12. новембра, на празник Светог краља Милутина, након Свете Архијерејске литургије коју је служио Високопреосвећени Митрополит Амфилохије у цркви Светог Ђорђа под Горицом и освећења Светогеоргијевског, предавање ,, О Његошевој прози“ одржао је Миро Вуксановић.

Затим је одржана прва сесија Округлог стола поводом књиге високопреосвећеног Митрополита Амфилохија ,,Свети Петар други Цетињски Пустињак и Ловћенски Тајновидац“ на којој су говорили г. Милутин Мићовић, г-ђа Ивана Јовановић која је приредила ову књигу, академик Синиша Јелушић и проф. др Душко Певуља.

Модератор је био Радомир Уљаревић.

У поподневним сатима одржана је и друга сесија скупа а Његошеви дани настављају се Поетском вечери, која ће бити одржана на истом мјесту у 18. часова док ће сјутра у 20 часова, у оквиру ове Манифестације, у Саборном Храму Христовог Васкрсења у Подгорици бити одржао Поетско вече на којем ће своје стихове говорити домаћи и страни пјесници. А вече ће бити уљепшано концертом Данице Црногорчевић.