Теслић

У Теслићу се одржавају Дани краља Драгутина

Име: 14.11.2019 Docek mostiju Svetog kralja Dragutina u Teslicu; Опис: Дани краља Драгутина Тип: audio/mpeg

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског г. Фотија, од 11. до 18. новембра 2019. године у Теслићу се одржавају духовно-културне свечаности под називом Дани краља Драгутина.

Теслић 1Свечаности се одржавају у организацији Мисијског фонда Епархије зворничко-тузланске и свештенства парохија теслићких, Светосавске омладинске заједнице, СПКД Просвјета, Културног центра, Туристичке организације и Народне библиотеке Данило Киш из Теслића.

Манифестација је отворена 11. новембра 2019. године у теслићком храму Пресвете Тројице дочеком моштију краља Драгутина које су стигле из манастира Озрена и молебном којим је началствовао настојатељ манастира архимандрит Гаврило (Стевановић) уз саслужење свештенства теслићког намесништва. Архимандрит Гаврило је том приликом казао да вјерује како се ријечи светог владике Николаја српског да се „Срби сложе, обоже и умноже“ обистињују и да ће доћи вријеме када ће такви Срби бити свјетиљка другим народима:

После молебна, верни су имали прилику да у храму присуствују концерту духовне музике Женског певачког ансамбла Дар из Бања Луке.