Teslić

U Tesliću se održavaju Dani kralja Dragutina

Ime: 14.11.2019 Docek mostiju Svetog kralja Dragutina u Teslicu; Opis: Dani kralja Dragutina Tip: audio/mpeg

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa zvorničko-tuzlanskog g. Fotija, od 11. do 18. novembra 2019. godine u Tesliću se održavaju duhovno-kulturne svečanosti pod nazivom Dani kralja Dragutina.

Teslić 1Svečanosti se održavaju u organizaciji Misijskog fonda Eparhije zvorničko-tuzlanske i sveštenstva parohija teslićkih, Svetosavske omladinske zajednice, SPKD Prosvjeta, Kulturnog centra, Turističke organizacije i Narodne biblioteke Danilo Kiš iz Teslića.

Manifestacija je otvorena 11. novembra 2019. godine u teslićkom hramu Presvete Trojice dočekom moštiju kralja Dragutina koje su stigle iz manastira Ozrena i molebnom kojim je načalstvovao nastojatelj manastira arhimandrit Gavrilo (Stevanović) uz sasluženje sveštenstva teslićkog namesništva. Arhimandrit Gavrilo je tom prilikom kazao da vjeruje kako se riječi svetog vladike Nikolaja srpskog da se „Srbi slože, obože i umnože“ obistinjuju i da će doći vrijeme kada će takvi Srbi biti svjetiljka drugim narodima:

Posle molebna, verni su imali priliku da u hramu prisustvuju koncertu duhovne muzike Ženskog pevačkog ansambla Dar iz Banja Luke.