Велика Хоча 4

У Великој Хочи литургијски је прослављена слава Усековање главе Светог Јована Претече и Крститеља Господњег

Име: 11.09.2020 Velja Stojkovic Velika Hoca; Опис: У Великој Хочи литургијски је прослављена слава Усековање главе Светог Јована Претече и Крститеља Господњег Тип: audio/mpeg

У цркви Светог Јована у Великој Хочи, метоху манастира Дечани, литургијски је прослављена слава Усековање главе Св. Јована Претече и Крститеља Господњег.

Литургију су служили јеромонах Кирило, дечански  који је задужен да брине о овој цркви и дечанском имању у Великој Хочи, затим парох великохочански протојереј ставрофор Миленко Драгићевић и парох ораховачки протојереј Веља Стојковић.

Литургија је служена на отвореном испред цркве па је могао да присуствује велики број верника из Ораховца и Велике Хоче.

Оци су обавили и освећење водице и славског колача и жита. Овогодишњи домаћин је био Стајко Спасић са породицом из Велике Хоче, а за наредну годину јавио се Новица Лукић такође из овог села.

Отац Веља је произнио празничну беседу  честитајући славу игуману дечанском оцу Сави и братији, оцу Кирилу и свима који славе. Домаћини и отац Кирило су у порти припремили послужење за све.

Оливера Радић