Image 1

Упокојила се протиница Даница Радусиновић

Osmrtnica

Примивши тијело и крв Христову, у 99-ој години, у недељу Светог Григорија Паламе, упокојила се у Господу протиница Даница Радусиновић, рођена Бојанић. Даница је супруга блаженог спомена протојереја-ставрофора Комнена Радусиновића, некада пароха цетињског.

О својој мајци Даници, њеном животу и њеним врлинама говорио је њен син Рајко у емисији радија Светигоре “Мајке Хришћанке” емитоване 2013. године, што топло препотучујемо.

Image 2Говорећи о Даници, Рајко је између осталог посвједочио да је од основања радија Светигоре Даница највјернији његов слушалац. Нарочито би са великим страхом и трепетом стајала испред радио пријемника док је слушала пренос Светих Литургија. Како, због дубоке старости, није била у могућности да дође у храм, радио преноси су били једини начин да Даница одслуша цијелу Литургију. И овога јутра када је отац Обрен отишао да је причести, поред њеног кревета био је укључен радио пријемник са кога се емитовао пренос Литургије из Саборног Храма Христовог Вакрсења. И баш када се пренос завршио Господ је призвао Даницу у Царство своје гдје се непрекидно служи Света Литургија.

Даница је једна од оних какве су некад биле жене, од оних које пуним устима и још пунијега срца можемо назвати тим великим, чесним именом, Црногорка!

То су оне дивне жене и мајке у чијим је животима много штошта било, како би то пјесник рекао: и црно и горко, али које су знале и умјеле посвјетлити и засладити живот, свима онима које им је Господ на радост и трпљење послао!

Image 3Даница ће бити сахрањена на Новом гробљу на Цетињу, 5. марта 2018. године, након опијела које почиње у 14:15ч.

Протиница Даница је са својим супругом протојерејем-ставрофором Комненом Радусиновићем изродила четворо дјеце: Светозара – Миша, Рајка, Софију-Соњу и Славку од којих је остао широк траг унучади и праунучади.

Нека Господ упокоји слушкињу своју Даницу у Вјечној радости Христа Бога нашега.

Царство јој небеско!

Никола Пејовић