Вече посвећено Косову и Метохији

Вече посвећено Косову и Метохији поводом годишњице мартовског погрома у крипти подгоричког Саборног храма

Име: 18.03.2023-VECE BOGORODICA LJEVISKA U PJESMAMA; Опис: Вече посвећено Косову и Метохији поводом годишњице мартовског погрома у крипти подгоричког Саборног храма Тип: audio/mpeg

У петак, 17. марта 2023. године у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици, одржано је поетско добротворно вече посвећено Косову и Метохији поводом годишњице мартовског погрома.

Током ове вечери представљена је књига – зборник ,,Богородица Љевишка у песмама” ауторки, приређивача Радмиле Кнежевић и Леле Марковић. Књига садржи стихове инспирисане Богородицом Љевишком и царским Призреном.

Коауторка антологије „Богородица Љевишка у песмама“ пјесникиња Радмила Кнежевић, је професионална глумица, редитељ, писац драма за дјецу; дипломирала је на Факултету драмских умјетности у Приштини – смјер глума, а на Филолошком факултету Универзитета у Приштини српски језик и књижевност; глумица је Народног позоришта у Приштини, чије је сједиште сада у Грачаници, извршни директор Дјечијег драмског студија у Будви, а објавила је седам књига различитих жанрова за дјецу и одрасле, добитник више награда за књижевни и позоришни рад.

Поздравно слово изговорио је протојереј Никола Пејовић, старјешина Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици. Током вечери о књизи су говорити: Јеромонах Исидор, професор Призренске богословије; Новица Ђурић, предсједник Удружења књижевника Црне Горе; Радмила Кнежевић, приређивач зборника.

Програм је водила књижевница и пјесникиња Милица Бакрач.