Večeras dodjela nagrade Pečat hercega Šćepana

Želidrag Nikčević

Večeras dodjela nagrade Pečat hercega Šćepana

Ime: 22.08.2018 Razgovor sa Zelidragom Nikcevicem; Opis: Večeras dodjela nagrade Pečat hercega Šćepana Tip: audio/mpeg

Na duhovno-kulturnoj manifestaciji „Trg od ćirilice“ u Herceg Novom večeras će biti svečano upriličena dodjela nagrade Pečat hercega Šćepana, koja je ove godine po odluci žirija pripala umirovljenom Episkopu zahumsko-hercegovačkom gospodinu Atanasiju, za djelo „Od Kosova do Jadovna“.

Večerašnji događaj, kao i kompletna dešavanja u završnici Trga od ćirilice, za Radio Svetigoru najavljuje književni kritičar Želidrag Nikčević.

 

Vladici Atanasiju (Jevtiću) večeras će biti uručena nagrada „Pečat hercega Šćepana“

Vladika AtanasijeVečeras će na Trgu od ćirilice u Herceg Novom biti dodjeljene nagrade “Pečat hercega Šćepana” i “Ćiriličnik”. Upravni odbor manifestacije koji čine: Visokopreosvećeni Mitropolit Amfilohije, arhijerejski namjesnik hercegnovski i direktor IIU Svetigora protojerej-stavrofor Radomir Nikčević, protojerej Nikola Todorović, zatim Budimir Dubak, Novica Đurić, Radomir Uljarević i Želidrag Nikčević, jednoglasno je donio odluku da ovogodišnji Pečat hercega Šćepana pripadne vladici Atanasiju Jevtiću. Nagrada “Ćiriličnik” ove godine je pripala Izdavačkoj kući “Unireks” iz Podgorice.