Dani Mitropolita Amfilohija 1. Novembar

Вечерас на “Данима Митрополита Амфилохија”: “Утицај Његошевог дјела на Митрополита Амфилохија”

У оквиру манифестације “Дани Митрополита Амфилохија”, која се од 27. октобра одржава у Подгорици и на Цетињу, вечерас, 1. новембра, одржаће се трибина на тему: “Утицај Његошевог дјела на Митрополита Амфилохија”, на којој ће говорити Епископ пакрачки и славонски г. Јован, др Синиша Јелушић и мр Милорад Дурутовић.

Вече ће бити одржано у Саборном храму Христовог васкрсења у Подгорици, са почетком у 19 часова. Модератор програма биће протојереј-ставрофор Гојко Перовић, архијерејски намјесник подгоричко-колашински.

Митрополија црногорско приморска поводом годишњице упокојења Митрополитa Амфилохија организује вишедневну манифестацију “Дани Митрополита Амфилохија”, која је посвећена његовој личности, пастирском раду и књижевном стваралаштву.

“Дани Митрополита Амфилохија” су почели 27. октобра у крипти Саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици, а завршиће се 5. новембра у манастиру Стањевићи, гдје ће бити промовисан пројекат његове библиотеке и истраживачко-научног центра, који ће бити везан за овај манастир, коме је блаженопочивши Митрополит Амфилохије и завјештао своју библиотеку.

В.Д.