Бранкa Зечевић и Максим Војводић

Видовдански поклон од Бранке Зечевић и Максима Војводића пјесма ,,Хиљаду Видовдана“

Име: 28. 06.2022- MAKSIM I BRANKA- HILJADU VIDOVDANA; Опис: Бранка Зечевић и Максим Војводић- Хиљаду Видовдана Тип: audio/mpeg

Кад се на Видовдан споје традиција, духовност, љепота, младост и тежња за очувањем Косовског и Ловћенског завјета, сабрани у двоје младих људи Бранки Зечевић и Максиму Војводићу, настане пјесма ,,Хиљаду Видовдана“, коју прати и предивни спот пун символике који плијени љепотом.

 

Пјесма ,,Хиљаду Видовдана“ премијерно је приказана и објављена на yu tube каналу у навечерје 633. Видовдана и већ је постала хит.

Бранка Зечевић и Максим Војводић су свој видовдански поклон српском роду, ову дивну пјесму, представили на таласима Радија ,,Светигора“ када смо чули и њену премијеру на нашем Радију.

,,Пјесма је настала спонтано у претходних мјесец дана и њоме је крунисано Максимово и моје дугогодишње пријатељство. Текст је написао Александар Тошић из Пљеваља, музику и аранжман Александар Ковачевић из Београда док је спот урадио ,,Иванград студио“-каже Бранка.

Максим додаје да је веома захтјеван посао урадити једну овакву пјесму али да је јако задовољан како је пјесма на крају испала.

,,Вишечасовно снимање у студију у Београду, скоро цио дан је трајало снимање спота, али вриједјело је јер је наш циљ био подизање националне свијести код нашег народа“- казао је Максим Војводић.

Бранка и Максим су нам говорили и о томе шта за њих лично значи Видовдан и Косовски завјет који чувају и свједоче на сваком свом кораку. Пјесма ,,Хиљаду Видовдана“ је њихов завјет да ће трајати Кососвки завјет, да ћете га они лично и генерације младих као што су они, који су нам на понос, чувати и преносити са кољено на кољено.

Бранка каже да посебно воли да посјети Грачаницу и да воли да обилази Свету српску земљу док Максим каже да посебно воли да посјети Газиместан.

Бранка Зечевић, коју посебно памтимо по пјесми ,,Светиње“ и ,,Ђедов завјет“, испричала нам је како њени почеци пјевања потичу још са часова вјеронауке при подгоричком Саборном храму док јој је једна од жеља да сними неке од пјесама Ксеније Цицварић.

Максим Војводић, награђивани гуслар, један од оних сјајних младића из Гимназије у Даниловграду, који се боре за ћирилицу и традицију, сада студент историје, члан Гусларског друштва ,,Војвода Мина Радовић“, Изворне групе ,,Пече“ као и Фолклорног ансамбла ,,Црна Гора“, води школу гусала ,,Свети Ђорђе“ у Никшићу и један је од предавача у школи гусала ,,Војвода Мина Радовић“, каже да његова љубав према гуслама потиче од његовог рођења.

Видовдан није сјећање, Видовдан је живи живот а Максим и Бранка и сви ми се завјетујемо на овај 633 Видовдан да ћемо…

,,по Косову опет божур брати једног дана
ако треба чекаћемо и хиљаду Видовдана“.

Слободанка Грдинић