Подгорица молебан

Протојереј Миодраг Тодоровић: Литијама дише Дух Свети – дух слободе

Име: 06. 03. 2020. LITIJA PODGORICA O. MIODRAG TODOROVIC; Опис: Више десетина хиљада Подгоричана и вечерас је учествовало у молитвеном ходу Тип: audio/mpeg

Више десетина хиљада Подгоричана и вечерас је учествовало у молитвеном ходу од Саборног храма Христовог Васкрсења улицама Подгорице и назад до Саборног храма.

ПодгорицаЛитији, у којој је ношен омофор и крст Светог Василија Острошког, претходила је вечерња служба са малим повечерјем, током које је читан Канон Светог Андреја Критског.

Испред Саборног храма Христовог Васкрсења сабране је благословио протојереј Миодраг Тодоровић, парох никшићки, који је донио је благослов никшићког Саборног храма Светог Василија Острошког и поздраве браће и сестара града под Требјесом:

“Браћо и сестре слободарске Његошевске Црне Горе, сабрали смо се и вечерас уз Божији благослов, да у миру, љубави братској, слози и сваком добру Господњем посвједочимо да смо народ Божји и људи Божји “, казао је Тодоровић.

Додао је да се на свим овим сабрањима осјећа радост, јер литијама дише Дух Свети – дух слободе, те да је човјек створен за слободу – вјечност. Подсјетио на ријечи краља Николе да је “слободи колијевка Немањина Црна Гора” .

Истичући да је вјера сломила свако идолопоклонство, непочинство, родила родољубље. о. Миодраг је казао да је кућа слободе у вјери и да је наше родољубље окренуто према сваком човјеку и да кроз вјеру у сваком човјеку види оно што је Божије, вјечно и непролазно.