Podgorica moleban

Protojerej Miodrag Todorović: Litijama diše Duh Sveti – duh slobode

Ime: 06. 03. 2020. LITIJA PODGORICA O. MIODRAG TODOROVIC; Opis: Više desetina hiljada Podgoričana i večeras je učestvovalo u molitvenom hodu Tip: audio/mpeg

Više desetina hiljada Podgoričana i večeras je učestvovalo u molitvenom hodu od Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja ulicama Podgorice i nazad do Sabornog hrama.

PodgoricaLitiji, u kojoj je nošen omofor i krst Svetog Vasilija Ostroškog, prethodila je večernja služba sa malim povečerjem, tokom koje je čitan Kanon Svetog Andreja Kritskog.

Ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja sabrane je blagoslovio protojerej Miodrag Todorović, paroh nikšićki, koji je donio je blagoslov nikšićkog Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog i pozdrave braće i sestara grada pod Trebjesom:

“Braćo i sestre slobodarske Njegoševske Crne Gore, sabrali smo se i večeras uz Božiji blagoslov, da u miru, ljubavi bratskoj, slozi i svakom dobru Gospodnjem posvjedočimo da smo narod Božji i ljudi Božji “, kazao je Todorović.

Dodao je da se na svim ovim sabranjima osjeća radost, jer litijama diše Duh Sveti – duh slobode, te da je čovjek stvoren za slobodu – vječnost. Podsjetio na riječi kralja Nikole da je “slobodi kolijevka Nemanjina Crna Gora” .

Ističući da je vjera slomila svako idolopoklonstvo, nepočinstvo, rodila rodoljublje. o. Miodrag je kazao da je kuća slobode u vjeri i da je naše rodoljublje okrenuto prema svakom čovjeku i da kroz vjeru u svakom čovjeku vidi ono što je Božije, vječno i neprolazno.