Viber Image 2019 09 06 17 40 47

Високопреосвештени Митрополит кемеровско-прокофјевски Руске православне цркве г. Аристарх посјетио је данас Митрополију црногорско-приморску

Име: 06.09.2019 Posjeta Mitropolita Aristarha MCP; Опис: Митрополит кемеровско-прокофјевски Руске православне цркве г. Аристарх посјетио МЦП Тип: audio/mpeg

Високопреосвештени Митрополит кемеровско-прокофјевски Руске православне цркве г. Аристарх посјетио је данас Митрополију црногорско-приморску, Цетињски манастир и Цетињску богословију

У петак 6. септембра 2019. године, на празник Светог свештеномученика Евтихија, Митрополију Црногорско-приморску, Цетињски манастир и Богословију Светог Петра Цетињског, посјетио је Његово Високопреосвештенство Митрополит кемеровско-прокофјевски Руске православне цркве г. Аристарх са сарадницима.

Митрополита Аристарха свечано су дочекали професори и ученици Богословије Светог Петра Цетиињског и монаси Цетињског манастира у цркви Рождества Пресвете Богородице служењем мале доксологије. Митрополит се потом поклонио моштима Светог Петра Цетињског, Руци Светог Јована Крститеља, Честици Часног и Живорворног Крста Господњег, и обишао ризницу Цетињског манастира, кроз коју је госте из Русије провео свештеник Анђелко Боричић.

После обиласка ризнице госте је у митропололитској резиденцији примио Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије.

Потом су Митрополити Амфилохије и Аристарх са професорима посјетили Богословију Светог Петра Цетињског, гдје их је на свечаном ручку поздравио ректор протојереј-ставрофор Гојко Перовић.

Овом приликом Митрополит Аристарх уручио је и икону Пресвете Богородице госпођи Сенки Вулетић, поводом одласка у пензију и поводом двадесетогодишњег рада у Цетињској богословији.

Примивши дар од Митрополита Амфилохија и од Митрополита Аристарха, госпођа Сенка Вулетић је заблагодарила свима на љубави за све године проведене радећи у Цетињској богословији.

Потом је Митрополит Аристарх упутио поуку богословима, говорећи им о важности њиховог служења и призвања.

После Митрополита Аристарха, своје поучно слово богословима говорио је и Архиепископ и Митрополит Амфилохије, који је заблагодарио Митрополиту Аристарху и гостима из Сибира на доласку у Цетињску богословију.

Александар Вујовић