Владе Дивац

Владе Дивац: Митрополит Амфилохије је успео да уједини народ и да му покаже пут

Име: 08.11.2020 Vlade Divac izjava; Опис: Митрополит Амфилохије је успео да уједини народ и да му покаже пут Тип: audio/mpeg

Била је част и срећа познавати митрополита Амфилохија. Задњи пут смо се видјели прошле године у ово вријеме на Цетињу. Увек је било лепо разговарати, чути савете, искуства и поруке митрополита. Оно што је назначајније за мене јесте то што је у последње време митрополит успео да нас уједини не само по нацији и религији, успео је да уједини људе на овом простору и да нам пошаље јаку поруку како треба да се помажемо и да градимо наше друштво заједно.“ Казао је прослављени кошаркашки ас Владе Дивац гостујући у програму радија Светигора. Он је истакао да му се указала прилика да данас дође у Подгорици и да ода почаст у храму Христовог васкрсења који је својим трудом и залагањем подигао блаженопочивши митрополит Амфилохије.

DivacНа питање како је српски народ у Сједињеним Америчким Државама прихватио вијест о упокојењу митрополита Амфилохија Владе Дивац је казао:

„Свакако су сви тужни али треба бити и радостан што смо имали ту могућност да живимо у времену са човеком какав је био митрополит Амфилохије и научити доста од њега.“
Након вишемјесечне борбе за очување светиња у Црној Гори Владе Дивац је казао да је српска дијаспора поносна на наш народ у својој отаџбини:

„Ми сви који живимо далеко од отаџбине и домовине желимо да вам поручимо да смо поносни на вас како сте се понашали и како сте одани овим просторима и желимо вам сву срећу овога света.“ закључио је наш прослављени кошаркашки ас.

Раде Дуловић