Viber Image 2023 10 07 13 19 40 253

Владика др Јован Пурић посјетио Цетињску богословију

У суботу 7. октобра 2023. године, на празник Свете Првомученице Равнопаостолне Текле, Владика др Јован Пурић, посјетио је Богословију Светог Петра Цетињског.

После поклоњења светињама у Цетињском манастиру, Светој десници Јована Крститеља и Претече Господњега, дијеу Часног и Животворног Крста Господњег, моштима Светог Петра Цетињског Чудотворца и другим цетињским светињама, некадашњи професор најастарије средње школе у Црној Гори – Цетињске богословије, Владика Јован Пурић сусрео се са ректором протојерејеом Благојем Рајковићем и осталом господом професорима и ученицима школе.

Владика се у разговору са професорима присјетио успомена са почетка обновљеног рада Богословије септембра 1992. године, када је школа почела са радом прво на Цетињу а потом у манастиру Острогу, пожељевши професорима и ученицима успешну у благословену нову школску годину и прославу јубилеја 160 година рада Цетињске богословије (1863-2023).

Овом приликом ректор Богословије протојереј Благоје Рајковић уручио је епископу Јовану нека од издања Цетињске богословије.

мр Александар Вујовић,
професор Богословије Светог Петра Цетињског