Vladika Joanikije

Vladika Joanikije bogoslužio na praznik Svete velikomučenice Marine u selu Okladi kod Bijelog Polja

Ime: 31.07.2019 VLADIKA JOANIKIJE OKLADI Bijelo POLJE; Opis: Vladika Joanikije bogoslužio na praznik Svete velikomučenice Marine u selu Okladi kod Bijelog Polja Tip: audio/mpeg

Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije služio je na praznik Svete velikomučenice Marine – Ognjene Marije, u utorak 30. jula 2019, Svetu Arhijerejsku Liturgiju u crkvi posvećenoj ovoj svetiteljki u selu Okladi kod Bijelog Polja, čime je ova svetinja proslavila svoju hramovnu slavu.

Preosvećenom Episkopu je sasluživalo sveštenstvo i sveštenomonaštvo naše Eparhije, a molitvenom sabranju, povodom proslave hramovne slave, prisustvovao je vjerni narod ovog kraja.

Vladika budimljansko-nikšićki G. Joanikije, u svojoj arhipastirskoj besjedi, govorio je o današnjem velikom prazniku – Svetoj velikomučenici Marini, Onjenoj Mariji, koje se slava Božja dotakla i uzdigla je do te mjere  da je bila rada da u to vrijeme gonjenja hrišćana postrada za Hrista. Episkop je besjedio i o novopodignutom hramu, koji je u ime Božje, a u slavu Svete velikomučenice Marine, u selu Okladi kod Bijelog Polja, sagrađen 2005. kao replika Njegoševe Lovćenske kapele.

Hramovna slava je proslavljena blagosiljanjem i lomljenjem slavskog kolača. Sabranje je nastavljeno uz trpezu bratske ljubavi. Domaćini ovogodišnjeg slavlja bili su Čedo Pantović i Zoran Obradović.