Sep 20 2020 Arhijerejska Liturgija U Djurdjevim Stupovima

Владика Јоаникије: Преточимо оно како се молимо у наш свакодневни живот

Име: 20 09 2020 vladika joanikije; Опис: Преточимо оно како се молимо у наш свакодневни живот Тип: audio/mpeg

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је у 15. недјељу по Духовима, на празник Светог мученика Созонта и Претпразништво Рођења Пресвете Богородице, 20. септембра 2020. Свету Архијерејску Литургију у манастиру Ђурђеви Ступови.

Саслуживало је свештенство беранског намјесништва и монаштво Манастира уз молитвено учешће сабраног вјерног народа.

Обраћајући се ријечима архипастирске бесједе Епископ Јоаникије је казао да начин на који се молимо у служби Божјој, како се молимо и како су управљене наше мисли то треба да се преточи у наш свакодневни живот.

Онда ће наше живљење, поучавао је Владика, бити непрестано славословље Богу.

„Биће достојно човјека и биће радосно живљење, јер у томе јесте смисао – да дарујемо оно што имамо, прије свега, да узносимо благодарност Богу“, казао је, између осталог, Преосвећени Епископ.

Он је позвао вјерни народ да литургијски прослави наступајући велики и дивни празник Рођења Пресвете Богородице, наводећи да је сваки Богородичин празник превелика радост на Небу и на земљи.

Не треба, истакао је Његово Преосвештенство владика Јоаникије, да се лишавамо те радости, већ што чешће да долазимо на недељне, празничне и на све службе Божје, јер ћемо од Бога бити благословени и награђени.