Vladika Joanikije

Vladika Joanikije služio je sa sveštenstvom Svetu Arhijerejsku Luturgiju u crkvi Svetog Nikole – Nikoljcu kod Bijelog Polja

Ime: 28.10.2018 VLADIKA JONIKIJE I OTAC MIRAS RASOVO BIJELO POLjE; Opis: Vladika Joanikije služio je sa sveštenstvom Svetu Arhijerejsku Luturgiju u crkvi Svetog Nikole - Nikoljcu kod Bijelog Polja Tip: audio/mpeg

U 22. Nedjelju po Duhovima, 28. oktobra 2018, Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije služio je sa sveštenstvom Svetu Arhijerejsku Luturgiju u crkvi Svetog Nikole – Nikoljcu kod Bijelog Polja.

Tokom svetog bogosluženja, u prepunom hramu Svetog Nikole u Nikoljcu, rukopoložen je dosadašnji đakon, svršeni teolog Milosav Jovanović u čin prezvitera.

Vladika budimljansko-nikšićki Joanikije obratio se sabranom vjernom narodu arhipastirskom besjedom kojom jenovorukopoloženom svešteniku poželio uspješnu službu Gospodu na radost i spasenje svih duša ovog mjesta i pastve koja mu je od Boga povjerena.

Sveštenik Milosav Jovanović je završio je Pravoslavno-bogoslovski fakultet Svetog Save u Libertvilu u Čikagu, a službovaće u bjelopoljskom namjesništvu pri crkvi Svetog Nikole, čiji je starješina bio protojerej-stavrofor Miraš Bogavac od nedavno sveštenik u penziji.