Владика Јоаникије

Владика Јоаникије служио је у 18. недјељу по Духовима у Ђурђевим Ступовима

Име: 11.10.2020 besjeda vl joanikija nedjelja stupovi; Опис: Владика Јоаникије служио је у 18. недјељу по Духовима у Ђурђевим Ступовима Тип: audio/mpeg

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је у 18. недјељу по Духовима, 11. октобра 2020. Свету Архијерејску Литургију у катедралном манастиру Епархије, Ђурђевим Ступовима.

Ријечју архипастирске бесједе обратио се Преосвећени Епископ Јоаникије, говорећи о снази Божје ријечи кроз тумачење приче из данашњег светог Јеванђеља.

Не може се ријеч људска упоредити са Божјом ријечју, то је Божја ријеч која по сили ствара, која је створила све, цио васиони свијет из ничега, али и људска ријеч, људска мисао има силу. Господ је говорио људском ријечју, али је она имала божанску силу. Како је говорио апостолима и свима окупљенима, просвећивао њихове мисли, њихова срца, али и бесловесне животиње, рибе морске су дошле да осјете силу и благодат Његових ријечи. Немојте мислити да добра мисао и добра ријеч остаје само у нашем срцу. Она има силу, шири се на околину, на творевину и творевина осјећа силу ријечи и силу мисли, прије свега Божје ријечи и Божје мисли и потпуно им је покорна“, казао је, између осталог, Владика Јоаникије.