Doli Foto In4s

Spomen-hram Trećeg obretenja glave Svetog Jovana Krstitelja u Dolima-foto IN4S

Vladika Joanikije služio u spomen-hramu Trećeg obretenja glave Svetog Jovana Krstitelja u Dolima

Ime: 07. 06. 2019. VLADIKA JOANIKIJE DOLI PIVA; Opis: Vladika Joanikije služio u spomen-hramu Trećeg obretenja glave Svetog Jovana Krstitelja u Dolima Tip: audio/mpeg

Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije služio je na dan Trećeg obretenja glave Svetog Jovana Krstitelja, u petak 7. juna 2019, Svetu Arhijerejsku Liturgiju, u spomen-hramu Trećeg obretenja glave Svetog Jovana Krstitelja u Dolima u Pivi.

Sasluživalo je sveštenstvo i monaštvo Eparhije. Brojnom sabranom narodu riječima arhipastirske besjede obratio se Preosvećeni Episkop Joanikije.

U kulturno-umjetničkom programu, koji je upriličen, nakon svetog bogosluženja i lomljenja slavskog kolača, učestvovali su: Crkveni hor “Krasnica” iz Čajniča, recitator Dragana Mićanović, guslar Zdravko Knežević.

Sabranje je nastavljeno uz trpezu bratske ljubavi; domaćin slavlja bio je Zoran Krunić, a za sledeću godinu obavezu je preuzeo Ćado Pejović.

U Centru za kulturu u Pluižinama, sinoć je, prikazan dokumentarni film u slavu Svetih novomučenka pivskih “Kad se Piva selila na nebo”, autora prof. Veselina Matovića.