Vladika Joanikije

Владика Јоаникије: Свједоци Господњи су хришћани који су видјели свјетлост Христовог лица и хаљина

Име: 27.06.2018 besjeda vladike joanikija; Опис: "27.06.2018_besjeda vladike joanikija". Тип: audio/mpeg

У 13. седмицу по Педесетници, на празник  Светог мученика Иполита и Оданије празника Преображења Господњег, 26. августа 2018, Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Ђурђеви Ступови.

Сабранима се архипастирским словом обратио Преосвећени Епископ Јоаникије, који је, у свјетлости Оданија великог празника Преображења Господњег, говорио о очевицима, који су у нашој светој вјери Свети апостоли.

„Нијесу сви они који су видјели Христа очевици, него се ова ријеч односи на истините свједоке Христове, на Свете апостоле, на њих мали број, прије свега, Дванаесторицу Светих апостола и на Седамдесет малих апостола, који су, касније, изабрани од стране Господа Исуса Христа да и они проповједају Јеванђеље као очевици“, казао је Владика.

Поручио је да су очевици они који су, не само видјели Христа, чули Његову проповјед и видјели Његова чудеса, него су очевици, у правом смислу ријечи, они који су видјели славу Божју, која је засијала из Христовог лица, из Његових хаљина и обасјала гору Божју, заправо, цио свијет.

Сабрани који посте Богородичин пост примили су Свето Причешће.