Berane Skup

Vladika Joanikije: Vi ste onaj bezbožni Zakon izbrisali davno izlascima na litije, a sada ste to samo potvrdili

Ime: 01. 09.2020 VLADIKA JOANIKIJE; Opis: Vladika Joanikije Tip: audio/mpeg

Narod Berana, okupljanjem kod katedralnog manastira Eparhije budimljansko-nikšićke, Đurđevih Stupova, u ponedjeljak 31. avgusta 2020. proslavio je svoju veličanstvenu pobjedu u odbrani Svetinja.

Svenarodno sabranje blagoslovio je Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije, koji je, najprije, prenio pozdrave, upućene s Kosova i Metohije, gdje se naš narod, zajedno sa monaštvom iz Visokih Dečana, Gračanice, Pećke patrijeršije, molio Bogu, dok je, kako je naveo Vladika, trajala borba za slobodu naše vjere, osnovna ljudska i vjerska prava.

Po njegovim riječima, normalnim ljudima je, uvijek, bilo jasno da onaj ko udari na vjeru, svetinju, dostojanstvo i čast nikada ne može da pobijedi, naročito oni koji udare na svetinje.

„Valjda je i njima sada jasno da je svetinja nepobjediva. Vi ste onaj bezbožni zakon izbrisali vašim izlascima na litije, još davno, a sada ste samo to potvrdili. Imali ste za to blagoslov Božji i Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca, koji nam je pomagao i koji nas je krijepio, i Sveti Sava, i Sveti velikomučenik Georgije Pobjedonosac koji su nam dali pobjedu“, kazao je, između ostalog, Njegovo Preosveštenstvo.

Foto: Vijesti