Vladika Jovan Slavonski

Vladika Jovan (Ćulibrk): Svetosavsko i kosovsko u duhovnom i prosvjetnom predanju Zapadne Slavonije

Ime: 27.07.2019 Vladika Jovan Svetosavsko i kosovsko duhovno i prosvjetno predanje u zapadnoj Slavoniji; Opis: Svetosavsko i kosovsko u duhovnom i prosvjetnom predanju Zapadne Slavonije Tip: audio/mpeg

26. jula 2019 godine na praznik Sabora svetog arhangela Gavrila na Miholjskoj prevlaci kod Tivta služena je sveta arhijerejska liturgija i održan 26. Sabor pravoslavne omladine Crne Gore.

Svetom službom Božijom načalstvovao je Njegovo visokopreosveštenstvo arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko primorski g. Amfilohije uz sasluženje episkopa pakračko-slavonskog g. Jovana, sveštenstva i monaštva kao i molitveno učešće vjernog naroda.

Na kraju akademije koja je organizovana u sklopu Sabora pravoslavne omladine u gostoprimnici nastavljen je međunarodna duhovna akademija „Sveti Jevstatije prevlački“ koja se održava od 23 jula do 03 avgusta 2019 godine i ovom prilikom predavanje na temu „Svetosavsko i kosovsko u duhovnom i prosvjetnom predanju Zapadne Slavonije“ održao je vladika Jovan (Ćulibrk).