4

Вуксан Човић: Са благословом Владике Јоаникија у Бијелом Пољу обновљен рад Братства Светог краља Милутина

Име: 16. 01.2021 Vuksan Coic; Опис: Са благословом Владике Јоаникија у Бијелом Пољу обновљен рад Братства Светог краља Милутина Тип: audio/mpeg

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа Будимљанско-никшићког Г. Јоаникија администратора Митрополије црногорско-приморске, након Свете литургије у храму Светог Николе у бјелопољском насељу Никољац обновљен је и подмлађен рад Братства Светог краља Милутина. За предсједника братства изабран је Вуксан Човић, за потпредсједника Богољуб Ракоњац а за благајника Василије Пајевић.

У разговору за наш Радио Вуксан Човић каже да ће чланови братства е превасходно учествовати на Светим Литургијама, бавити се хуманитарним акцијама, бити приправни у случају природних непогода и других ванредних ситуација.

,,Гости обнављања Братства Светог краља Милутина били су и чланови Братства Светог Арсенија из Даниловграда.

Тренутно Братство броји око 50 чланова, а очекује се да ће се свакодневно увећавати.

Духовник Братства је отац Александар Раковић“- каже Вуксан Човић наглашавајући да су и рад овог Братсва као и много тога у нашој земљи покренуле управо литије за одбрану Светиња и вјере православне у којима је учествовао велики број младих Бјелопољаца.