Ostrog

24. nedjelja po Duhovima molitveno proslavljena u ostroškoj svetinji

Ime: 01. 12. 2019 Otac Nikita Ostrog; Opis: 24. nedjelja po Duhovima molitveno proslavljena u ostroškoj svetinji Tip: audio/mpeg

U 24. nedjelju po Duhovima, 1. decembra 2019. ljeta Gospodnjeg, kada naša Sveta Crkva molitveno proslavlja Svetog mučenika Platona i Svete mučenike Romana i Varula Otroka, saborno i molitveno bilo je u ostroškoj svetinji.

Svetom Liturgijom u crkvi Svete Trojice u Donjem Ostrogu načalstvovao je jeromonah Nikita, dugogodišnji sabrat ostroške svetinje, sada klirik SPC u Eparhiji buenosajreskoj i južno-centralnoameričkoj, a sasluživali su mu ostroška sabraća protosinđel Sergije, jeromonah Vladimir i jerođakoni Roman i Zosima, kao i jerej Branko Bogojević lastvanski paroh, uz molitveno učešće brojnog monaštva i vjernog naroda.

Nakon čitanja začala iz Svetog Jevanđelja o iscjeljenju krvotočive žene i oživljavanju mrtve djevojke, sabranima je besjedio o. Nikita, koji je između ostalog kazao da ne postoji ništa ljepše ni dragocjenije od čiste i tvrde vjere u Boga živoga, koji je svuda i sve ispunjava.