Foto Za Sajt

Књига “На крилима вере” Драгане Д. Мирковић

Промо Славко Костић

Драгана Д. Мирковић (1979.), рођена је у Београду, живи и ствара у Гроцкој. Завршила је средњу музичку школу „Moκрањац“ и снимање и дизајн звука на Факултету драмских уметности у Београду. Радила је на радио станицама у својој струци. Десет година се активно бави писањем и компоновањем, пре свега православних духовних песама, које изводи са хором манастира Пресвете Богородице Тројеручице и групом „Талита Куми“, коју је основала. Њена песма „Деца Неба“, пева се широм света и препевана је на: енглески, грчки, руски и македонски језик. За песму “Не дамо светиње”, Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије одликовао је Златним ликом Светог Петра Другог Ловћенског Тајновидца. Књига песама „На крилима вере“ је њена прва књига.

 

Извод из рецензија Његовог Високопреосвештенства Архиепископа Цетињског, Митрополита Црногорско-приморског и Егзарха Пећког Трона, Господина Амфилохија Радовића, Танкосаве Дамјановић и Анђелке Елезовић:

 

Драгана лети „на крилима вјере“, крилатећи и друге да лете Богу, Љубави, испуњени љубављу и радошћу, и доживљајем непролазног смисла живота… Овај првјенац Драгане Мирковић је у опитну пјесму преточена наука о вјери и животу по вјери Цркве Христове Божије.

Из рецензије Његовог Високопреосвештенства Архиепископа Цетињског, Митрополита Црногорско-приморског и Егзарха Пећког Трона, Господина Амфилохија

 

Песникиња се песмом моли, песмом помаже, песмом лечи, песмом се радује, и како би сви људи били срећни, све позива да заволе Бога, целу Божију творевину, ближње своје, једном речју, да заволе живот, и каже: „Радујте се и никад не престајте, увек у радости Христовој остајте“.

Танкосава Дамјановић

 

Пред вама је нежна и искрена збирка песама, написана језиком душе, која осликава несвакидашње духовно путовање песникиње Драгане Д. Мирковић… И сав њен живот је поезија којом једно дете Неба слави Оца Небеског. Њеним стиховима читалац отвара тајанствене просторе сопствене душе, како би примио понекад горку, али свакако лековиту поуку.

Анђелка Елезовић


На крилима вереНа крилима вере – кратки приказ књиге