Humanitarni turnir u Baru

Humanitarni turnir u Baru

Drugi po redu turnir u Baru u sklopu Vidovdanske akcije, koji sada ima sve predispozicije da postane tradicionalan, organizovan je na terenima „Arena Court“ iza Sabornog hrama Svetog Jovana Vladimira. Organizatori ovog turnira bili su DDDK „Sveti Jovan Vladimir“ i Humanitarna organizacija „Svi za Kosmet“.

I ove godine, na zadovoljstvo svih učesnika, pjevala je  Pavlina Radovanović, a pred samo finale pjevale su i naše Baranke Milica Samardžić i sestre Jana i Iva Milogorić.

Sam turnir je bio jako uspješan i bilo je prijavljeno 34 ekipe, od kojih je humanitarno učešće prijavilo 10 ekipa, pa su na kraju igrale 24 ekipe. Sve ekipe su sjajno igrale, ali nisu svi mogli ponijeti medalje kućama, tako da je prvo mjesto pripalo ekipi “Crno beli”, predvođenoj bivšom NBA zvijezdom Sašom Pavlovićem. Drugo mjesto su uzeli momci iz ekipe “Lob City”, a nešto manje sreće od njih je imala ekipa “ZIKS”, koja je izuzetnom igrom došla do trećeg mjesta. Medalje su pobjednicima podijelili protojerej-stavrofor Slobodan Zeković i protojerej Mladen Tomović, dok su članovi humanitarne organizacije „Svi za Kosmet“ uručili prigodne poklene barskim organizatorima i članovima DDDK „Sveti Jovan Vladimir“ Neli Dabanović, Davoru Radoviću i Slavku Klisiću.

Na ovom turniru novac je sakupljan za manastir Uspenja Presvete Bogorodice u Đakovici, OŠ “Milan Rakić” u Babinom Mostu, za porodicu Jaćimović iz Kmetovca i za porodicu Terentić iz Prilužja. Od turnira, mobilnog butika, prodaje pića i donacija dobrog naroda sakupilo se 6000€.

Bar je još jednom pokazao veliko srce!

Na samom kraju turnira najavljeno je  registrovanje crnogorskog ogranka HO “Svi za Kosmet”, čije će predstavništvo biti upravo u Baru.

20230702_193144

Slavko Klisić/Dejan Vukić
foto: Dejan Vukić