Praznik Sretenja Gospodnjeg liturgijski proslavljen u Buenos Ajresu

Praznik Sretenja Gospodnjeg liturgijski proslavljen u Buenos Ajresu

Svetom Liturgijom načalstvovao je jeromonah David uz sasluženje jerođakona Nektarija i molitvenog prisustva protoprezvitera o. Branka Stanišića i vernog naroda sabranih iz ovog kraja.

Na kraju svete Liturgije blagosliljana je loza i prvine roda, rožđa gde je podeljena nafora i blagosloveno rodno grožđe, a u nastavku uz trpezu ljubavi nastavljeno je praznično slavlje koju je pripremila bratija ove svete obitelji za sve goste i prisutne i čestitajući praznik svima i dan državnosti Republike Srbije!

U četvrtak 15. februara 2024. godine na praznik Sretenja Gospodnjeg služena je sveta Liturgija u katedralnom Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Buenos Ajresu u Argentini.

Svetom Liturgijom načalstvovao je jeromonah David uz sasluženje jerođakona Nektarija i molitvenog prisustva protoprezvitera o. Branka Stanišića i vernog naroda sabranih iz ovog kraja. Na kraju svete Liturgije blagosliljana je loza i prvine roda, rožđa gde je podeljena nafora i blagosloveno rodno grožđe, a u nastavku uz trpezu ljubavi nastavljeno je praznično slavlje koju je pripremila bratija ove svete obitelji za sve goste i prisutne i čestitajući praznik svima i dan državnosti Republike Srbije!
Izvor: TV Hram