Otac Miodrag Todorović

Akatist Svetom Vasiliju Ostroškom služen u Nikšiću

Ime: 27.12.2019 besjeda o. miodraga sa najavom; Opis: "27.12.2019 besjeda o. miodraga sa najavom". Tip: audio/mpeg

U petak 27. decembra 2019, u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, služen je Akatist Svetom Vasiliju Ostroškom Čudotvorcu.

Akatist su služili protojereji Miodrag Todorović i Danilo Zirojević, sveštenici nikšićkog namjesništva uz molitveno učešće brojnog vjerujućeg naroda.

Bez soli nebeske, bez prave vjere, utvrđene na Hristovom raspeću i na Njegovom vaskrsenju bićemo nedovršeni i pomalo smiješni ljudi koji se bore za ono što nije vrijedno, a zaboravljamo na ono što je vrijedno. Zato, hvala Bogu, i ovaj Zakon koji je juče izglasan u Skupštini, kakav god, donosili su mnogi zakone i Neron je imao zakon i Dikolecijan i Lenjin i Staljin i Broz, nije ovo nešto novo za Crkvu Božju, ali zato ovo može biti šansa za nas, može biti šansa i za ove ljude koji su juče digli ruku za taj Zakon da se zamisle, da se preobraze“, kazao je otac Miodrag Todorović obraćajući se brojnom vjernom narodu.

Po pročitanom Akatistu sveštenik Danilo Zirojević obavio je pomazivanje vjernika svetim uljem iz kandila Svetog Vasilija.